Een transparant onderhoudslogboek van al onze producten

Cirlinq is volgens Alkondor het eerste platform met een benadering dat data vanaf de start tot en met alle end of life scenario’s inzichtelijk en dynamisch moet zijn en daarvoor een mooie oplossing ontwikkeld. De cross sectorale samenwerkingen tussen Cirlinq en de ‘markt’ leiden tot interessante richtingen en verbindingen waar Alkondor veel aan heeft. Daarnaast is het productenpaspoort een goed instrument om onderhoud en service te organiseren in samenwerking met onze klanten en partners.

Datagedreven besluiten nemen

Omdat de gevels die Alkondor als een dienst afleveren aan hun klanten voor lange tijd doormiddel van een prestatiecontract onderhouden moeten worden, is het een vereiste dat zij de identificatie en documentatie goed op orde hebben. In basis wordt er met BIM software en de huidige productiesoftware al veel data gegenereerd die voor kort nog niet werd ingezet voor de exploitatie en realisatie van gevels op het moment dat deze de fabriek verlaten. Cirlinq zorgt ervoor dat deze data netjes wordt gekoppeld aan de producten die Alkondor levert en maakt het mogelijk om er gaandeweg nieuwe informatie aan toe te voegen. Op die manier krijgen we een dynamisch onderhoudsboekje waarmee we per individueel gevelelement het verhaal loggen. Hiermee zijn end of life scenario’s beter voorspelbaar en in waarde in te schatten. Iets wat bij een circulaire economie niet weg te denken is.
Jan Bergman

Adjunct directeur

“Wij gaan voor een circulaire geveleconomie. Met Cirlinq leggen we een digitaal onderhoudslogboek aan voor onze producten en bepalen wij of hergebruik mogelijk is.”

Alkondor Hengelo is een gevelbouwer met hoge prioriteit voor innovatie, circulariteit, ontwikkeling en duurzaamheid. In de transitie naar een circulaire economie ontwikkeld Alkondor nieuwe concepten en systemen die bijdragen aan een betere wereld met de focus op de gevels die zij maken en ontwerpen. Een belangrijke verandering is de verschuiving van product verkoop naar een dienstverlenende benadering waarbij bouwtijd niet langer de belangrijkste factor is maar de exploitatiefase van gebouwen en gevels.
Modules:

Productenpaspoort

Een gedetailleerd productenpaspoort waarin alle informatie gedurende de gehele levensduur eenvoudig beschikbaar blijft.

Meer info

Materieelbeheer

Altijd en overal inzicht in je materieel. Snel inzicht in de locatie, het onderhoud en de keuringen van je materieel.

Meer info